• Noen flere sånne......

  • Et par lange slike......

  • En drøss av disse.....

  • Noen fine morgenstunder.....

  • Målet nærmer seg......

  • Riktig kommune......

  • Nærmer seg......

  • Enda nærmere......

  • Bare litt til.....

Og vipps......

.....så var vi der

2. September

Da er Norge på langs 2015 unnagjort!

Prøvde litt stien ut til Knivskjellodden på turen ut til Nordkapp i dag. Hodet ville, men ikke venstrefoten. Helt greit det. Er glad for at venstrefoten fungerte såpass at den ble med til Nordkappsenteret. Brukte færre dager nå på slutten enn tidligere antatt. Oppdaga nemlig raskt at det var kjedelig å roe ned og gassa derfor heller på i stedet.

Alle forventninger til turen er innfridd og vel så det. Skulle gjerne holdt på ei god stund til. Du har det veldig bra når du er på tur!

Det ble en del Norge på kryss og tvers også på grunn av den spesielle vinteren og den seine våren i år. I ettertid er jeg imidlertid glad for det. Det har skapt avbrekk og variasjon. Å stort sett bare være i og se daler og fjell i 4 måneder kan bli litt ensformig. Skulle jeg tatt turen en gang til, ville jeg derfor planlagt inn en god del vandring etter vei i spesielt fine områder; slik som f.eks. Helgelandskysten. Ser ikke bort fra sykkeltur Norge på langs for nettopp å få se mer av den flotte kysten vi har.

Nå er boknatorsk og en iskald Mack inntatt her i trivelige Honningsvåg. I morra blir det Hurtigruta til Tromsø. Deretter 70-talls mimring på Lappland Hotell i Kilpisjervi. Så får vi se hva vi finner på deretter.

Lærepunkter jeg har gjort meg:

Skal du bære tungt og langt er svaret Bergans Alpinist ryggsekk.

Det er greit med et LITT større telt enn du tror du trenger. Teltet mitt (Helsport Rigestind Superlight) gjorde jobben, men jeg ville ha investert i et litt større telt av merke Hilleberg ("The tentmaker") dersom jeg skulle gjentatt turen. Det blir en del døgn i telt og det 1/2 kiloet du kan spare i vekt akkurat på dette er ikke verdt det.

Det er bedre å bære litt tungt for dermed å kunne spise god mat i stedet for kun Real Turmat. Real Turmat er bra (har spist en del av det også), men mat laga fra bunnen med gode råvarer er bedre.

Gå aldri tom for kaffe.

Gå aldri tom for sjokolade.

Ha med lesebrett med masse gode bøker (jeg hadde det og er veldig fornøyd med det).

Du møter mange trivelige folk på tur.

Lytt til Are&Odin på radio! (Kanskje kommer det noe der nå på lørdag - gjenstår å høre).

TAKK FOR TUREN!

(Visa under passer bra synes jeg.........)

 

 

 

Vandringsvise......

Mye klokt her......

3. September

Abstinens? Vakum? Absolutt!

Trodde det skulle bli godt å virkelig slappe av ei stund nå. Etter kun en dag nå med (for) mye mat og kun litt virring rundt om på Hurtigruta, savnes allerede det å være skikkelig sliten og sulten etter noen mils vandring. Det er ubehagelig å ha det for behagelig.

Så for et par år siden en dokumentar om en gjeng modelldamer som deltok i et eksperiment. De skulle prøve ei uke fullstendig fri for den vanlige stramme dietten, den daglige treninga og livet de ellers førte uten utskeielser. Alle gleda seg stort til det å kunne fråtse i mat, slappe helt av og ellers skeie ut som de ville. De fleste ga opp etter to dager, mens de tøffeste holdt ut i tre. Da lengta de vilt tilbake til livet de normalt førte. Sier meg at det er de løpende kontrastene som må til for virkelig å kunne sette pris på mye og god mat og det å slappe av fysisk.

Kanskje det blir sykkel tilbake til Trondheim?

4. September

Paradoks?

Etter å ha vandra Norge på langs, blir det en plass i Finland som blir min klart beste anbefaling på steder som bør besøkes; Lappland Hotell Kilpis (i Kilpisjervi). Sitter nå i peisestua der og nyter en ekte 70-talls longdrink ("pjolter" som det het da), etter et måltid jeg ikke kan få fullrost nok. Skal ikke påstå at jeg har besøkt så mange topprestauranter, men jeg har vært på et par tidligere. Denne plassen er bedre. I tillegg er atmosfæren her helt spesiell.

Andre steder?

Valdresfløya. Gjerne sommerstid og da på sykkel. Start sørfra og ta inn på Bessheim Fjellstue på nordsida. Veldig god mat og trivelig vertskap.

Padjalantaleden (stort sett på svensk side). Samebrødet, reinkjøttet og fisken du får kjøpt på fjellhyttene her er alene verdt turen. I tillegg er det tidvis spektakulær natur.

Sylan. Er og blir et veldig fint område å bevege seg i, ikke minst med alle de trivelige hyttene der.  Blir Norge på tvers der neste år.

Blåfjella/Skjækerdalen nasjonalpark. Må oppleves!

Kystområdet fra Nordreisa og oppover. Her ville jeg valgt sykkel.

Dette var noen av områdene jeg synes er spesielt fine. Det er selvsagt mange flere. Å oppleve hele kysten av Norge på sykkel må uansett være en veldig fin opplevelse.

I kveld er det skikkelig 70-talls disco her på Lappland Hotell Kilpis. 

Kiitos munelle!